korunk mmg cool gile kalo korunk click ni =)

Thursday, 8 November 2012

Istanbul Aku Datang!!!



Hai and Assalamualaikum u ollzz!!

After so long meninggalkan blog ini..dah bersawang...hihi...sejak lappy rosak.ianya sedikit sebanyak menjejaskan aktiviti blogging..

Hah..nk citer pasal filem Istanbul Aku Datang..ala..yg baru kuar wayang tu...Yes...I da pergi tgk U ollzzz....(mode: menggedik kejap =)) Semalam ade kelapangan, so pergi la menonton cerita ni... Sejujurnya mula2 mmg tk terfikir nk tgk sbb ingatkan mcm tk best.. tp sebab tu tkde cerita lain, layan je la...

Rupe nyer cerita  ni best sgt... jln ceritanya ringan tp menarik dan sgt cute miut...tersengih sesorang tgk cerita ni..haha...Lakonan Lisa Surihani, Tomok dan Beto Khusairy mmg ngam ho la org kate...

Istanbul Aku Datang ni mengisahkan satu gurl (blogger)-lakonan Lisa Surihani yg pergi ke Istanbul untuk menemui boyprennyer(Tomok OIAM) dan mengambil short course se-universiti dgn BF nya dgn harapan dpt bermanja2 n spent time bersama BF nya..Tetapi apa yg terjadi tk seperti yg diimpikan.. banyak halangan dan pancaroba yg dihadapi termasuk terpaksa menyewa satu rumah dengan mamat yg tidak dikenali secara tk sengaja...Kekecohan berlaku BF gurl tersebut mengetahui yg aweknya duduk menyewa bersama lelaki lain...Apakah kesudahan episode cinta berlagu duka mereka???Saksikanlah tayangan hebat Istanbul Aku Datang di pawagam berdekatan anda (ayat klise btui..mcm dlm rancangan melodi / propaganza )...Begitula sedikit sebanyak Sinopsis cerita Istanbul Aku Datang ni....

Utk movie ni, saya rate 4/5 star..woohoo...sebagai penggemar filem romantic (sgt jiwang!), ianya sgt sweet utk ditonton bersama yg tersayang.....(dgn harapan pasangan anda pon akan jd romantik2 mcm dlm filem ni gitew!!!)Tk rugi la menonton...Beto Khusairy sgt hensem seperti selalu (omaigod omaigod omaigod!!!)..so, sila lah menonton ISTANBUL AKU DATANG (Istanbul I’m Coming- omputih skit) sekarang!!hahak...

P/s: Pas ni tgk citer Soar Into The Sun.. Org kate best jugak..Nanti I story story kat sini...
Oklah..daaaa...~
Jgn lupe tgk kite ye!! Penat kite buat muke comel- Lisa Surihani

I mmg hensem-Beto

Promo skit!

4 comments:

Anonymous said...

Good information anyway.. Lately, Istanbul quite famous.. Taken 2 and James Bond (Skyfall) also shooting at Istanbul..

ell octolady said...

Yup..u're totally rite...Most of the movie use Istanbul as their scene....Have u watch Istanbul Aku Datang??so cute isn't?

Eimah Shahrir said...

Haaaa x tgk lgi :(. Nyway...citer ni byk lawak ke byk issue? trigin nk tahuuuuu

ell octolady said...

hai eimah...u should watch this movie..sgt cute..tk lawak tp comel..its a love story yg comel...